Amsterdam

Ajánlataink Amszterdamba >>

Amsterdam a világ egyik legcsodálatosabb városa, ahol a hagyomány a modern életérzéssel keveredik. A város központjának hangulatát meghatározzák a keskeny patríciusházak, a szépen kialakított parkok, a hangulatos kávézók, az ismert csatornák és a soha szűnni nem akaró élet az utcákon. Ennek ellenére a közúti forgalom viszonylag kevés, jók a közlekedési viszonyok, összességében csendes város. Amszterdamban akárhová megy az ember, az soha sincs messze.

LÁTNIVALÓK: a Királyi Palota, az Öreg Templom, a Dam (főtér), a Leidse tér (Leidseplein), a Virágpiac, Waterlooplein piac, a Vondelpark, a csatornák, a Madame Tussaud viaszmúzeum,  a Birodalmi Múzeum, Rembrandt házVan Gogh MúzeumRijksmuseum (Nemzeti Múzeum), Stedeliijk (Városi) Múzeum, Hajózási Múzeum, Loon Múzeum, Anna Frank ház stb. Amszterdamra jellemző érdekesség is van, ilyen Piros Lámpás Negyed, a Szexmúzeum, vagy a labdarúgás kedvelőinek az Ajax Múzeum.

KIRÁNDULÁSI LEHETŐSÉGEK: sajtvásár Alkmaarban (30 km), virágpark Keukenhof/Lisse (40 km), ahol április/májusban tulipánok százezrei csodálhatók meg.

Amsterdam Amsterdam Amsterdam Amsterdam Amsterdam Amsterdam