Athén

Ajánlataink Athénba >>

Athén Görögország fővárosa. A Szaróni-öböltől északra fekszik, az Attikai síkságon. A görög népesség egyharmada él itt. A városnak ezer arca van, antik, bizánci, klasszikus. A nagyváros nyüzsgése, romantikus utcácskák, jachtkikötő és az antik templomok együttese várják a látogatókat. 

A város szívében, egy 156 méter magas dombon áll a lenyűgöző szépségű Akropolisz. Athén város védőszentje Pallas Athéné, aki olajágat fakasztott az Akropolisz sziklaszirtjén, ő a város névadója és védelmezője. A rengeteg látnivalóból, hogy csak a legfontosabbakat említsük: Akropolisz, Agora, Lükavittosz-hegy, Parlament, Márványstadion, Nemzeti Kert, Olimpiai Zeusz templom, Hadriánusz kapu, Régészeti Múzeum. Bizánci Múzeum, Athén kikötője, Pireusz 6 km-re van a városközponttól.

VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉGEK: A legtöbb üzlet a Syntagma téren és környékén található. Az Omonia téren, mely Athén fontos közlekedési csomópontja, számos butikot és üzletet talál az idelátogató. A napi piac, az Agora a Plaka közelében, mindenféle egzotikum kincsesbányája.

Athén Athén Athén Athén