Bécs

Ajánlataink Bécsbe >>

Bécs, németül Wien, Ausztria fővárosa, az egykori Monarchia metropolisza máig sem vesztett semmit varázsából. Az eltérő nemzetiségek miatt különböző elemek érvényesülnek, melyek Bécs kulturális örökségének sajátosságait tükrözik. Ausztria szellemi, gazdasági és kultúrális központja. A város a Bécsi- medencében fekszik, a Duna szeli ketté. Bécs nyugati pereme a Bécsi- erdőhöz tartozik, itt kezdődik az Alpok hegyvonulata.

LÁTNIVALÓK: a Stephansdom, a bécsi belváros jelképe, a körúton az Opera, a Parlament, a Városháza, a Burgtheater, a Votivkirche, és a Hundertwasser-ház. Bécs nevezetességei közé tartozik még a Hofburg, a Belvedere, a Schönbrunni kastély az elbûvölő parkkal és szökőkutakkal, melyet a hozzá tartozó állatkert tesz különlegessé. Múzeumok, mint a Szépmûvészeti és a Természettörténeti Múzeum, valamint a Kunst-HausWien, változó kiállításokkal.

ÉTTERMEK/SPECIALITÁSOK: ki ne ismerné a bécsi szeletet, és az egykori Monarchia országainak sok más fenséges ízét, melyek itt honosodtak meg? Híresek a bécsi kávéházak, ahol az ember egy Sacher torta mellett megpihenhet. Esténként az elővárosok sajátos kisvendéglői hívogatnak, pl. Grinzingbe vagy Nußdorfba, a helyi borok megkóstolására.

VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉGEK: Bécsben hagyománya van a régiségkereskedésnek, és a kézmûves termékeknek. Népviseleti ruhákat, porcelánokat és cukrászdákat találhatunk itt. A legfontosabb bevásárlóutcák a Kärntnerstraße, a Graben és a Mariahilfer Straße a Westbahnhof közelében. Exkluzív butikok, különböző üzletek sokasága csábít pénzköltésre.


WIEN-KARTE

Ezzel a kártyával 72 órán át utazhat korlátlanul metrón, buszon és villamoson. A kártya bemutatásával számtalan nevezetességnél kedvezményes belépő váltható. Kedvezményes vásárlás, különböző kedvezmények kisvendéglőkben, kávézókban vagy éttermekben.

Az árak felől érdeklődjön irodánkban!

Bécs Bécs Bécs Bécs Bécs Bécs Bécs