Bemutatkozás Azamara Cruises

Luxus hajóutak az igényes utazóknak

 

 

Ha a hajóút során szeretne a részletekben is elmerülni, hagyja, hogy az Azamara Cruises 5*-os hajói a világ végére is elvigyék! Az elegáns belső terek kialakításával, a személyzet figyelmességével és elhivatottságával, az első osztályú szolgáltatásokkal és az egyénre szabott kirándulásokkal a kényeztetés új élményét nyújtja a hajótársaság.
 

Kisebb hajók, új kikötők

A jelenleg 2 hajóból álló flotta a Celebrity Cruises kereteit kinőve vált külön márkává. A 694 főt befogadó úszó csodák, az Azamara Quest és az Azamara Journey fedélzetén a hajózás minden pillanatát a varázslat lengi körül. Itt valóban lehetőség van a tömegek elkerülésére és a nyugalmas hajózásra.
2011-ben 57 ország 178 kikötőjét keresik fel az Azamara hajók. Az útvonalakban több olyan desztináció is szerepel, ahol a hajók 2-3 éjszakára is lehorgonyoznak, biztosítva ezzel, hogy vendégek az egyes úti célokat ne csak látogassák, hanem megélhessék annak kulturális és gasztronómiai ízeit, természeti csodáit, történelmének részleteit. A kirándulásokat már nem csak 1-1 napra lehet foglalni, hanem egyes útvonalaknál kialakítottak 1-2 éjszakás csomagokat is, így akár távolabbi területek felfedezésére is lehetőség nyílik.

Különleges étkezések

A hajók 2, különlegességeket kínáló éttermében nap mint nap fantasztikus fogásokat kóstolhat meg a vendég. Az Aqualina étterem kínálatában a mediterrán ízek dominálnak, míg a Prime C-ben első osztályú steak-ek és tengeri ételek várják az ínyenceket. A központi étteremben akkor és olyan hosszan vacsorázhatnak, ahogyan jó esik. Az elegáns viselet megengedett, de nem kötelező. Természetesen nem maradhat el a széles borválaszték sem, melyben egyedi, különleges borok is megtalálhatók, így minden fogáshoz harmonizáló italok között válogathatnak. Az ebéd és vacsora során felszolgált házi borok korlátlanul és ingyenesen fogyaszthatók.

Wellness felsőfokon

Az Azamara a hajók AquaSpa-i többet nyújtanak, mint „csupán” tetőtől talpig kényeztetést! A kezelés akár a saját lakosztályban is igénybe vehető. A megszokottak mellett különleges arckezelések, svéd masszázs, akupunktúrás kezelés várja a felfrissülni vágyókat.

Kabinok igény szerint

A vendégek igényeit figyelembe véve a kabinok jelentős többsége külső, ezek között is magasabb arányban találhatók erkélyesek, mint más hajótársaságoknál, és méretük is nagyobb a megszokottnál. A kabinokban 24 órás szobaszerviz vehető igénybe, valamint több kiegészítő szolgáltatás és felszerelés teszi még kényelmesebbé a hajón tartózkodást. A lakosztályok vendégeinek kényelméről saját inas gondoskodik, ezen felül olyan plusz szolgáltatásokban részesülnek, mint wellness kezelések a lakosztályban, korai foglalási lehetőség a kirándulásokra, külön check-in és check-out, „specialty” éttermekben való ingyenes étkezési lehetőség.

„More inclusive” ellátás

Hogy utasainak még kényelmesebbé tegyék az utazást, 2010-től bővítette a hajótársaság részvételi díjának tartalmát:
- korlátlan borfogyasztás az ebédek és vacsorák során (az ebbe a körbe tartozó boroktól az étteremben adnak felvilágosítást)
- palackozott víz a kabinban és az étteremben
- kávé- és teakülönlegességek fogyasztása
- borravalók a személyzet számára
- desztinációnak megfelelő szórakoztató- és ismeretterjesztő programok
- önkiszolgáló mosoda használata

 

 

Azamara Quest

Az Azamara Club Cruises-t más hajótársaságokéhoz képest hosszú kikötői tartózkodásai és nagyszámú, éjszakai túrákra is lehetőséget kínáló éjszakai kikötései miatt mindig is favorizálták az utazók.
 
2013-as európai szezonjával pedig minden bizonnyal még kelendőbb lesz a hajótársaság mindazok körében, akik számára a kikötési állomások alapos felfedezése hangsúlyos szempont.
 
A frissen felújított Azamara Journey és Azamara Quest március 27-től, illetve május 15-től kínálja majd „AzAmazing Evenings” elnevezésű exkluzív, testre szabott programsorát, amely intim hangulatú, tartalmas és egyedileg összeállított éjszakai túrákat tartalmaz, és segíti a vendégeket elmélyülni az őket érdeklő kultúrákban.
 

Az Azamara közelgő európai szezonja ezenfelül a csomagárban benne foglalt, újonnan bevezetett fedélzeti csomagelemekkel is meglepi az utazóközönséget: butikborok, különböző nemzetközi sörök és válogatott szeszes italok is kaphatók lesznek majd a  fedélzet éttermeiben, bárjaiban és társalgóiban.  

Azamara Európa 2013.„Vétek lenne kihagyni az Azamara 2013-as európai szezonját, amelyben először élvezhetik majd a vendégek egyedi AzAmazing Evenings éjszakai túráinkat és kibővült szolgáltatási palettánkat” – mondta Edie Bornstein, az Azamara Club Cruises Marketing és Értékesítés részlegének rangidős alelnöke. „Hajóútjaink ráadásul egybeesnek a kontinens legizgalmasabb eseményeivel, és hosszabb kikötői tartózkodásaink, valamint többéjszakás kikötéseink lehetővé teszik, hogy vendégeink ne csak lássák ezeket az eseményeket, hanem részt is vegyenek bennük.”

A hajótársaság ékszerdobozra emlékeztető ikerhajói 2013 novemberéig hajóznak Európa vizein, és a nagy kedvencek, pl. Monte Carlo, Ibiza, Szantorini mellett kevéssé látogatott európai célállomásokon is kikötnek, köztük az oroszországi Szocsiban, mely a 2014-es téli olimpia vendéglátója lesz, a franciaországi Cassis-ban és a spanyolországi Propriano és Palamós városokban. Akik kulturális élmények sokaságára vágynak, azok két, három vagy akár még több egymást követő Azamara-hajóutat is kombinálhatnak anélkül, hogy kikötőt kellene ismételniük.

A szezonban arra is nyílik majd mód, hogy a vendégek összekapcsolják az Azamara hajóútját az egyes régiók legnívósabb eseményein – köztük a márciusi sevillai Szent Héten, a május 23-ára eső monacói Grand Prix vagy a július 14-i British Open tornaversenyeken – való részvétellel. Pl. az Azamara Quest hétéjszakás „Áprilisi sevillai vásár” hajóútja lehetőséget nyújt a részvételre Sevilla évenként megrendezésre kerülő tavaszi fesztiválján, amely látványos éjféli tűzijátékkal zárul. Annál is inkább, mivel az Azamara butikhajója (mely számos olyan desztinációt is érint, ahová a nagyobb hajók nem tudnak eljutni) a város szívében horgonyoz, egy rövid sétaútra az ünnepségek színhelyétől.   

Azamara Journey

A társaság két exkluzív hajóútján Larry Pimentel, az Azamara Club Cruises elnök-vezérigazgatója és felesége, Sandi lesznek a házigazdák, akik különleges partikon és programokon látják majd vendégül az utazóközönséget. Az első ilyen Elnöki Hajóút az Azamara Quest április 3-án induló „Tavasz a Cote d’Azur-ön” útja lesz, amelynek folyamán a vendégek megtekinthetik az esti órákban a színpompás vízi lovagi tornát Sete Joute-ban, s közben élvezhetik a helyi borok és ételek legjavát. A második Elnöki Hajóút „Toszkána, Monte Carlo és a francia Riviéra” néven október 1-jén indul az Azamara Journey óceánjárón. Ennek az útnak a meglepetése egy feledhetetlen operaelőadás lesz, valamint egy hangulatos vacsora a toszkán vidék egyik középkori várában