Bilbao

Ajánlataink Bilbaoba >>

Bilbao (baszkul Bilbo) Baszkföld legnépesebb és legjelentősebb városa, olyannyira, hogy a baszkok nemzeti fővárosuknak tekintik. Vizcaya (Bizkaia) tartomány közigazgatási központja. Az Ibériai-félsziget északi részén, a francia és a spanyol határ között fekszik, az Atlanti-óceán partján. A városon a Nervión folyó folyik keresztül, fontos öble a Vizcayai, más néven Bilbao-öböl. Hivatalos nyelve a baszk.

A baszk város a Guggeinheim Múzeum 1997-es megnyitása óta vált a turisták népszerű célpontjává, de természetesen számos egyéb nevezetessége is érdemessé teszi a látogatásra.

Látnivalók:

Érdemes meglátogatni a San Antón templomot, melyet az óváros erődítményének helyére emelték. Az 1422-ben épült templom számos felújításon esett át, a 16. században ajánlották San Antonio tiszteletére. 1777-ben tornyát cserélték ki. És persze az óváros legrégebbi épülete, a bilbaói katedrális sem maradhat ki a sorból. A templomot a 15. században építették és a város védőszentjének, Begónának ajánlották. Neogótikus tornyát a 19. században kapta. A barokk művészet egyik kiemelkedő alkotása az 1756-ból származó bilbaói Szent Miklós templom is.

Az 1892-ben épült Városháza, Joaquin Rucoba építész alkotása, a neobarokk stílusjegyeit tükrözi, legvonzóbb látványossága arab szalonja.

A Bilbaói Aréna 1985-ben került felújításra, eredetileg 1923-ban épült, azóta számos együttes adott koncertet itt.

A Rivera Piac az egyik legnagyobb fedett piac Európában, a racionalista stílusban épült létesítményt 1929-ben emelték. Aki egy kis piaci sürgés-forgásra, friss gyümölcsre, vagy zöldségre vágyik, ne mulassza el meglátogatni.

Bilbao Bilbao Bilbao Bilbao Bilbao