Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Esőerdő Utazási Iroda

Esőerdő Utazási Iroda

COSTA neoCollection

Új stílusú hajózás a Costa Cruises zászlaja alatt

Az olasz hajótársaság két hajójával, a Costa neoRiviera-val és Costa neoRomantica-val új stílusú, ún. "lassú hajóutakat", lazításra, pihenésre több időt és alkalmat nyújtó útvonalakat vezetett be Costa neoCollectionmárkanév alatt. A neoCollection csapatához 2014 decemberében még egy hajó, a felújítását követően Costa neoClassica nevet viselő tengerjáró is csatlakozik, így hamarosan három "ráérős" Costa-hajó szeli majd a habokat.
A hajótársaság a kifejezetten kalandvágyó, felfedező kedvű utazókat igyekszik megcélozni az új stílusú hajózással.

A Costa neoCollection legfőbb stílusjegyei

  • hosszabb kikötési időtartamok a parton eltölthető idő maximalizálásával
  • a „kitaposott ösvénytől” távol eső, exkluzív célállomások
  • kis méretű hajók, kényelmes terek
  • a hagyományosan készített helyi ételek dominálnak
  • bensőséges, elengedettséget idéző atmoszféra


A Costa neoCollection nem más, mint meghívás olyan hajóutakra, amelyekre a legkisebb mértékben sem jellemző a feszített tempó, amelyeknek minden pillanata hosszasan, bárminemű sietség nélkül élvezhető. Alapvetően egy vadonatúj, mind a fedélzeti, mind a parti program tekintetében egyedi ízlésekre és tempóra szabott hajózási formáról van tehát szó, amely ideális párok és baráti társaságok számára.


E hajóutak kisebb hajókkal indulnak, új, nagyobb óceánjárók által megközelíthetetlen desztinációkat érintő exkluzív útvonalat követnek, távol a jól ismert, "kitaposott ösvényektől". Az útvonalak úgy lettek kialakítva, hogy a Costa neoCollection hajók hosszabb időt tölthessenek az egyes kikötőkben, azaz sok esetben az éjszaka és a következő nap egy részében is az adott kikötőben horgonyozzon, ami azt jelenti, hogy a vendégek a lehető legtöbb időt tölthetik el a parton és elegendő idejük lesz arra, hogy az érintett célállomásokat alaposan felfedezzék. A neoCollection útvonalakon a hajótársaság különlegesen megtervezett parti kirándulásokat, valamint az útvonal által érintett helyek autentikus feltérképezését segítő gasztronómiai termékeket is kínál utasai számára – ez utóbbit a pollenzói Gasztronómiai Tudományok Egyetemével létrejött új és fontos együttműködés jóvoltából és keretében.

Az étel- és italválaszték egyszerűen lenyűgöző; és mindegy, hogy a fedélzeten vagy a parton étkezik-e a vendég, a Costa egy nevezőt érvényesít: törekszik megőrizni és bemutatni a helyi gasztronómiai hagyományokat, az egyes kikötőkben elérhető egészséges alapanyagokat felhasználva. A fedélzeti menük válogatott borokkal egészülnek ki, alapjuk pedig sok esetben valamilyen regionális recept, ami a helyi gasztronómiai és kulturális tradíciók ébren tartását szolgálja, és ami a pollenzói Gasztronómiai Tudományok Egyetemével való együttműködés keretében valósul meg. A neoCollection-hajóutak lassú tempójával összhangban, a vendégek 18:30 és 22:30 között tetszés szerint bármikor étkezhetnek, anélkül, hogy alkalmazkodniuk kellene valamilyen ültetéshez.


Costa neoRiviera (624 kabin) és a Costa neoRomantica (789 kabin) barátságos, pihenésre kiválóan alkalmas tengerjárók; viszonylag kis méretük révén ideálisak a lassított menetű nyaralóhajózásra, és kisebb, ugyanakkor idegenforgalmi szempontból fontos desztinációkra kaput nyitó kikötőkben is horgonyt vethetnek (pl. Amalfi-part, Korzika, Szicília nyugati partvidéke). A fedélzeten meleg, oldott az atmoszféra, a kiszolgálás pedig magas színvonalú és személyre szabott; a hajózás komótos tempója pedig arra is módot nyújt, hogy az utasok megosszák egymással tapasztalataikat és élményeiket.

A Costa neoCollectiont fémjelző minőség a foglalástól kezdve a hajóút végéig magas. A hajóút megkezdése előtt a vendégek konzultálhatnak a hajótársaság erre szakosodott professzionális csapatával, és személyre szabhatják az útvonalat az ízlésüknek és érdeklődésüknek leginkább megfelelő parti kirándulások lefoglalásával. A fedélzeten pedig egy Concierge lesz a segítségükre a testre szabott alternatívák kiválasztásában, és nemcsak a kirándulásokat, hanem fedélzeti és parti kiegészítő szolgáltatások széles körét illetően is (újonnan bevezetett lehetőség például a „Vacsora a csillagos ég alatt” – amely egy romantikus, gyertyafényes este gourmet fogásokkal a szabad ég alatt).

A parton kifejezetten gasztronómiai jellegű, a helyi termékeket, ízeket bemutató ún. food & wine túrákra is lehet jelentkezni. A Costa neoCollection palettáján szereplő parti kirándulások mind aprólékos gonddal megtervezett, eredeti, izgalmas túrák, amelyek azt hivatottak elősegíteni, hogy résztvevőik mind alaposabban megismerkedhessenek az útvonal folyamán érintett tájak kultúrájával és színeivel. Annak érdekében, hogy e kirándulások a lehető legindividuálisabbak legyenek, kislétszámú, max. 25 fős csoportokban indulnak.   

 

A hajók

Costa neoRiviera (48.200 bruttó regisztertonna és 624 kabin) kényelmes, intim atmoszférájú tereivel egy nagyobb vitorlás jachtra emlékeztet. A hajózás újszerű értelmezésének tökéletes eszköze és kifejezője. 624 kabinjával (amelyből 94 lakosztály, 4 panorámás lakosztály és 6 grand lakosztály, mindegyik privát erkélyes) az olasz és francia Riviérák báját idéző vonzó, oldott hangulatot képvisel. A hajón három étterem található (ebből egy büféétterem), hat bár, két, üzletekkel szegélyezett árkádsor, három medence (ebből egy gyermekmedence), számos jacuzzi, szépség- és wellness-centrum thalassoterápiás és hidroterápiás kezelésekkel és masszázzsal, továbbá színházterem/show lounge és diszkó.

Costa neoRomantica (56.000 bruttó regisztertonna és 789 kabin) ékkő a Costa-koronán. E hajó modern, stílusosan elegáns és exkluzív, izgalmas szolgáltatások káprázatos sorával, a pazar Samsara Spától kezdve a négy fedélzeti étteremig és a Bor & Sajt bárig. A tradicionális olasz konyha kedvelői szeretni fogják a Costa neoRomantica valódi fatüzelésű kemencével felszerelt pizzériáját. A hajó belső tere levegős, világos, domináns egyei a nagy üvegtáblák és a faburkolatok. A különböző funkciójú közösségi terek egyfajta karcsú vonalvezetés és transzparencia izgalmas összjátékában egymásba simulnak, még több teret hagyva minden hajóút fő sztárjának: a tengernek.

még töltünk