Dubai

Dubai-t nyugodtan tekinthetjük a XXI. századi modern építészet fellegvárának. Mindenütt fantasztikus épületeket, hatalmas építkezéseket találhatunk.

Dubai történelme nem vezethető vissza túl régre, talán kétszáz évre, mikor arra vándoló beduin törzsek letelepedtek. Mára csodálatos várost építettek, mely a gazdagságot, luxust tükrözi. Találhatók itt hihetetlen kreativitással megalkotott épületek, szállodák, szórakoztató központok. Nagyon sokat tesznek azért, hogy a látogató, a túrista, aki itt költi el a pénzét, jól érezze magát. Bevezetik a sivatagba a tengert, akváriumokat és aquaparkokat létesítenek, ha túl meleg van hűtik a szállodák előtti strandok vizét, ha valaki panorámát szeretne látni, forgó toronyházakból megteheti. A világon egyedülálló hétcsillagos Burj al Arab Hotel 320 méter magas arab vitorlást formázó épülete is lélegzetelállító látványt nyújt. Dubaiban a képzeletnek nincsenek határai, ilyen a „The Palm Jumeirah" elnevezésű mesterséges szigetcsoport, mely egy tengerből kiemelkedő pálmafát mintáz meg. Itt van a The World" mesterséges szigetcsoport. Megépült a világ legmagasabb épülete, a "Burj Khalifa" mely 818 méter.A legfelső szintekről tiszta időben akár 80 kilométerre is ellátni.      

Egyesült Arab Emirátusok

A világ egyik leggyorsabban fejlődő és luxus szállodákban kétségkívül a leggazdagabb ország. Hatalmas metropoliszai, csillogó és modern bevásárlóközpontjai, különleges építészete, a luxuskategóriánál is magasabb színvonalat képviselő szállodái vanank.Az emirátusok három régióra oszthatóak: északi emirátusok, a dubai emirátus, az Abu Dhabi emirátusok. Az ország lakossága 4,5 millió fő. A főváros: Abu Dhabi. A hivatalos nyelv az arab, de mindenütt beszélik az angolt. Az ország éghajlata száraz kontinentális, melynek jellemzője a hosszú forró nyár és az enyhe tél, valamint a nappali és éjszakai hőingadozás. Az év legnagyobb részében süt a nap és nagyon meleg van, nyáron az átlaghőmérséklet 40 Celsius fok körül alakul. A téli szezonban kellemes tavaszi és kora nyári napok jellemzőek 25 Celsius fokos átlaghőmérséklettel. A téli szezonban ritkábban előfordulhatnak esős napok is. A keleti part mentén húzódó hegység mentén szárazabb és hűvösebb a levegő.
Beutazáshoz szükséges dokumentumok magyar állampolgárságú utasaink részére: Az Egyesült Arab Emirátusok területére csak érvényes útlevéllel és vízummal lehet belépni. Az útlevélnek, a hazautazástól számított további, legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Belépéskor az útlevelek érvényességét szigorúan ellenőrzik.
Az Emirátusok területére nem léphet be az, akinek az útlevelében Izraeli pecsét van!
Ezt a szabályt a belépéskor nagyon szigorúan veszik. A gyermekek számára külön útlevél szükséges. A belépéshez továbbá érvényes turistavízum szükséges, mely irodánk közvetítésével beszerezhető. A fenti beutazási feltételek magyar állampolgárokra vonatkoznak. Megkérjük kedves nem magyar állampolgárságú utasainkat, hogy a rájuk vonatkozó beutazási és vízumszabályokról érdeklődjenek az illetékes követségeken.

Fontos!

Alkoholfogyasztás: Kérjük, vegyék figyelembe a vallási okok miatti eltérő alkoholfogyasztási szokásokat. Az emirátusok területén alkoholt csak a szállodákban, nagyobb éttermekben, valamint egyes bárokban és szórakozóhelyeken szolgálnak fel. Sharja-ban teljes alkoholtilalom van. Kérjük, hogy mellőzzék az alkoholfogyasztást nyilvános helyeken, valamint muszlimok előtt.


Dubai ajánlatok hazai szervezőktől ❯❯

Dubai ajánlatok osztrák és német szervezőktől ❯❯

Dubai Dubai Dubai Dubai Dubai Dubai Dubai
Ajánlatkérés