Egyiptom

Többezer éves ókori emlékek, szinte az egész évben szikrázó napsütés, a Vörös tenger gyönyörű élővilága, ha csak ezt a három dolgot említjük már érthető, hogy miért választja évről-évre sokezer honfitársunk pihenése színhelyéül Egyiptomot, ezt az észak-afrikai országot.
A többség a Vörös tenger partján fekvő üdülőhelyeket, Hurghadát, illetve a Sinai félszigeten elhelyezkedő Sharm el Sheikh-et keresi fel, ahol gyönyörű kertekkel körülvett 4-5 csillagos szállodákban, all inclusive ellátással kényezteti magát, mindezt megfizethető áron.

   
 
A Hurghadát választók fakultatív kirándulás keretében két fárasztó, de csodálatos programon is részt vehetnek, az egyik Kairó nevezetességeit mutatja be ( Gízai piramisok, Szfinx, Egyiptomi Múzeum ), a másik pedig Luxor és környéke kincseit ( Karnaki templom, Hatsepszut templom, Memnon kolosszusok és a Királyok völgye ).
Sharm el Sheikh inkább a búvárok paradicsoma, a Ras Mohamed Nemzeti Parkban tett kirándulás során azonban nemcsak búvárfelszereléssel, hanem egy pipával és szemüveggel is varázslatos korallokat és halakat láthatunk akár „kézzel fogható” közelségben.
Aki a Níluson hajózva szeretné megismerni Egyiptom fő látnivalóit, annak hatalmas „úszó szállodák” állnak rendelkezésére, 4-5*-os színvonalon, teljes ellátással.
Fedezzék fel Önök is ezt a csodálatos országot! TUI utazási és last minute ajánlatokat nagy számban találhat, akár bécsi indulással is!