Finn városok

Ajánlataink Finnországba >>

Finnországot, az erdők és tavak országát talán leginkább érintetlen természeti szépsége teszi híressé. A messze északon nyaranta tíz héten át tartanak a fehér éjszakák, amikor a nap nem nyugszik le. Ugyanezen a területen telente közel nyolc héten keresztül a nap soha nem emelkedik a látóhatár fölé.

Helsinki svédül Helsingfors Finnország fővárosa, egyben az ország legnagyobb városa. A kevesebb mint 600 ezer lakosú város (vonzáskörzetével kb. 970 ezer), Európa legészakabbon fekvő városa. A turisták által kedvelt város híres tiszta utcáiról, kedves embereiről, és pompás látnivalóiról. A város talán legismertebb látnivalója a Temppeliaukio templom. Nem csak egy egyszerű templomról van szó, hanem egy barlangegyház is egyben. A hatalmas kupola alatt pompás belső terek rejtőznek. Az Uspenski székesegyház Nyugat-Európa legnagyobb ortodox temploma. Az orosz hatást nehéz lenne nem észrevenni. A templom ikonjainak egy részét sajnos néhány éve ellopták. A Kaupattori Helsinki legendás hírű piaca. Itt kapható húsok, halak, zöldségek száma szinte végtelen és a nyüzsgés is állandó.  Sofiankatu utca különleges helye Helsinkinek. A fűtött utca a legnagyobb fagy közepette is kellemes kikapcsolódást jelent. Az Amos Anderson Múzeum a legnagyobb magángyűjteménynek számít Finnországban. Az Elnöki Palota a finn politikai élet központja. Ha elfáradtunk a nagy sétában, térjünk be egy hangulatos helyi étterembe. A finn konyha előszeretettel használja húsokat és az itt megtermő gyümölcsöket, valamint a halat.

Turku Finnország legrégibb, egyben ötödik legnagyobb városa kb. 175 ezer lakossal. Turku az Aurajoki folyó torkolatánál fekszik. A turkui kikötő Finnország második legforgalmasabb tengeri kikötője.

Tampere lenyűgöző városát Finnország déli részén találjuk, 2 órányi vezetésre Helsinkitől (kb. 180 km). A Tampere gyönyörű tájékon terül el, az idilli Näsijärvi és Pyhäjärvi tavak között, míg óriási kavicsos hegyein lenyűgöző látvány fogad minket. Az utcák tiszták, és a városban mindenhol tiszta a levegő. A városból lehet kirándulni, ki lehet próbálni a vadvízi evezést, a téli időszakban a síelést. A városban termálvízű fürdőket és szaunákat is találhatunk. A városban rengeteg étterem sok szálloda található.

Rovianemi az Északi-sarkkör mellett fekvő város, melynek  és környékének érintetlen természeti szépsége, hatalmas hómezői mindenkit lenyűgöznek. Rovianemi  környékén kipróbálhatjuk a hórobogózást, a kutyaszánozást, vagy a lékhorgászatot. A városközponttól alig 7 km-re találjuk a Ounasvaara síközpont páratlan sípályáit. A rénszarvasfarmon bepillantás nyerhetünk a lappok életébe és száguldozhatunk rénszarvasszánkóval. Rovaniemi-i Santa Claus Village Joulupukki, a világ "hivatalos" Mikulásának lakhelye.

Finn városok Finn városok Finn városok Finn városok Finn városok