Firenze

Ajánlataink Firenzébe >>

Firenze Olaszország egyik nagyvárosa, egyben Toszkána fővárosa és kulturális központja. Az Arno folyó két partján, annak gyönyörű völgyében elterülő város nagyon hosszú múltra tekint vissza. Hosszú ideig a Medici család uralta. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont. A várost a reneszánsz bölcsőjeként is emlegetik. 

A belváros szűk kis utcái, a zöldellő Arno folyó, és dombok, valamint a múzeumok és templomok falai számtalan felfedezésre váró kincset tartogatnak. Firenze látnivalóit gyalogosan könnyű megközelíteni. Négy kisebb részre oszthatjuk,  belváros keleti része a Santa Croce, az északi a San Marco, a nyugati a Santa Maria Novella és a folyó túloldalán lévő Oltarnót melyet a Palazzo Pitti fémjelzi.
 

Látnivalók: Öreg híd (Ponte Vecchio), 1345-ben épült , a világ egyik leghíresebb hídjakén tartják számon. Duomo / Duomo di Santa Mariad del Fiore Olaszország egyik legnagyobb temploma, a narancsos- piros kupolájú, 107 méter magas dóm a város legmagasabb épülete, egyben jelképe. Pitti- palota / Plazzo Pitti 1458-ban épült reneszánsz palota. A Palazzo Pitti mögött a csodálatos Boboli-kert terül el. Piazza della Signoria a 13-14. században épített, L-alakú tér, melyen számos szobor található. Firenzében találjuk az Uffizi-t, a világ egyik leghíresebb, legöregebb, és leggazdagabb képtárát. A San Marco-tér Firenze egyik legfontosabb és a túristák által leginkább látogatott tér, amit olyan nevezetességeknek köszönhet, mint a 13. században alapított Szent Márk- templom és kolostor, a Firenzei Szent-Márk Múzeum, valamint a Szépművészeti Akadémia Michelangelo világhírű Dávid szobrával. A Szépművészeti Akadémia a világ egyik leghíresebb múzeuma, ezt Michelangelo Dávid szobrának köszönheti, melyet a szobrász 1501-1504 között alkotott. Firenzében található a Szent Márk-templom olyan kincsekben bővelkedik, mint Fra Bartolommeo oltárképe és Pico della Mirandola síremlékei. A San Lorenzo-bazilika Firenze egyik legrégibb temploma. Érdemes felkeresni a Santa Maria Novella-bazilikát, mely Firenze első gótikus temploma és egyben első bazilikája.

Firenze Firenze Firenze Firenze Firenze
Ajánlatkérés