Jamaika

Jamaica nem jellegzetes turistaország, holott igen nagy az idegenforgalma. Felejthetetlen képet kapunk a szigetről, ha egy tiszta reggelen, még felhősödés előtt átrepülünk fölötte. Amilyen sokféle a táj, olyan sokfélék a sziget sűrű illatai: a jázminé egy esti kertben, a frissen aratott cukornádföld erős fanyar-édese, a pimentfa-parázson sütött sertéshús- és csirkehús csábító aromája, a sült hal az út menti bódékban - és mindehhez a ganja jellegzetes szaga. Vannak napfényes strandok és hűs, buja, zöld trópusi erdőkkel borított hegyek. De vannak nyomornegyedek is, tele veszélyekkel ; de aki nem csupán egy szép, homokos strandra vágyik, felejthetetlen élményeket szerezhet Jamaicában. Ne feledkezzünk meg természetesen a hajnalba nyúló, átmulatott éjszakákról, a lüktető reggae ritmusáról és fantasztikusan fűszeres, híres jamaicai rumról sem! A napozás és bulizás közepette semmiképp ne felejtsék el: megmászni a Dunns River vízesést és meglátogatni a reggae bölcsőjét, Bob Marley szülőházát a hegyekben! Az ország felszínét meredek mészkőfennsík uralja. Növényzete és állatvilága egyaránt változatos: Jamaika több mint 250 madárfaj otthona. Számtalan ritka faj található területén, mint pl. a mango kolibri, a narancssárga quit vagy a doktormadár. 

fővárosra, Kingston. északról a Blue Mountains határolja: a hegyek alján vannak a felső tízezer villái a hegyoldalról viszont jól láthatók a közép- és alsó rétegek szmogba merült lakónegyedei.
Éghajlat: Trópusi; Az átlagos havi hőmérséklete 24 C-27 C. Az éves csapadékmennyiség 800-5000 mm évente. Az esős hónapok (május-június és szeptember-november), a száraz hónapok (július-augusztus és december-április). A tengerparton szinte minden évben hőmérséklet tartomány 24-35 C a hegyvidéki régiókban hűvös. Az éves csapadékmennyiség 800-5000 mm. évente.  Néha trópusi viharok törnek az országra, előfordulása leggyakrabban augusztus második felében és szeptemberében van.

Pénz: Jamaikai dollár (JD vagy J $), amely 100 cent.
Áram:  110 V, 50 Hz


Jamaika ajánlataink ❯❯

Jamaika Jamaika Jamaika Jamaika Jamaika Jamaika
Ajánlatkérés