Kenya

A Kenyába utazókat leginkább  a szavannák, rezervátumok és a hófödte Kilimandzsáró vonza. De a  mesébe illő fehér homokú tengerpart, türkiszkék meleg tenger, a gazdag trópusi élővilág és az afrikai vadon feletti feledhetetlen naplementék is egyaránt megtalálhatóak.

A nemzeti parkok vonzzák a túristákat, itt látogathatók a szafarik, itt egyedülálló állatvilágot találni, közvetlen közelről figyelhető meg az elvonuló zebra-, elefánt-, zsiráf- vagy bivalycsorda, megcsodálhatóak a vadászat után pihenő leopárdok, oroszlánok, játékos oroszlánkölykök, de hallható a szerelmes madarak csiripelése is.

Érdemes kilátogatni a tengerpartra is és néhány napot eltölteni, külön élmény a korallzátonyokkal teli Indiai-óceánban való fürdés.

Időjárás: december és április között zajlik a száraz, meleg szezon, de a hőmérséklet egész évben 28 és 35 fok között mozog. Ajánlott a naptej és a könnyű nyári viseletek, de az utcákon a konzervatív helyi lakosok miatt nem illik túl lengén öltözni.

Közlekedés: városon belül és kívül az úgynevezett matatuval közlekedhetünk, ami tulajdonképpen személyszállítási célt szolgáló 7-8 személyes minibuszt jelent. Itt a megtett út hosszától függ, hogy mennyit kell a végén fizetnünk. Ha a taxit választjuk, határozzuk meg előre a viteldíjat, mert lehet, hogy különben rosszul járunk. Más országokkal ellentétben itt nem érdemes kocsit bérelni a szigorú közlekedési szabályok, a rossz üzemanyag minőség és a támadások miatt. A távolsági busz nem ajánlott, helyette a vasút ajánlottabb, vagy a belföldi légijáratok.

A napjainkra kétmilliós lakossal rendelkező Nairobi lakosságához képest igen kis alapterületű belvárosában megcsodálhatjuk Kenya legfontosabb állami és kereskedelmi intézményein túl – mint a parlament, elnöki hivatal és egyéb követségek – a híres Kenyatta mauzóleumot is. Mivel Nairobiban több bevásárlóközpont és szupermarket található, így gyakorlatilag minden beszerezhető.

Mombasa – a keleti partvidék legjelentősebb városaként – építészeti és történelmi nevezetességein túlmenően méltán híres hófehér homokkal borított partjairól és a partok közelében fekvő – a búvárkodás szerelmeseinek szemében valóságos „földi paradicsomnak” számító – korallzátonyairól.


 

Kenya ajánlatok hazai szervezőktől ❯❯

Kenya ajánlatok osztrák és német szervezőktől ❯❯

Kenya Kenya Kenya Kenya Kenya Kenya Kenya
Ajánlatkérés