Madeira és Azori-szigetek

Ezt a két, az Atlanti-óceánban elnyúló, közigazgatásilag Portugáliához tartozó szigetet illetve szigetcsoportot leginkább dús vegetációja és egyéb természeti szépségei miatt érdemes meglátogatni.

Madeirán például még a belvárosi parkokban is szépen teremnek a mangó-, papaya- és banánfák. A kertkedvelők könnyen beleszeretnek Madeira növényvilágába, ráadásul egész évben kellemes, tavaszias az időjárás. A sziget jelképe a papagájvirág (estrelica), mely egész évben virágzik.

Madeira repülőtérrel is rendelkező fővárosa Funchal, mely minden tavasszal a jacarandafák virágzásának köszönhetően lilába borul. Ha a szigeten járnak, ne mulasszák el megkóstolni a zamatos, fehér húsú espada nevű halat, mely kizárólag a sziget körüli vizekben él.

               

Amennyiben autót szeretnének bérelni, akkor ne a legolcsóbb modellt, hanem inkább egy erősebb motorral rendelkező járgányt válasszanak, hiszen a kanyarok és meredek utak hamar kimerítik egy kis autó kapacitását. Autóbérlésre készülve ne feledjék, hogy a sofőrnek nemzetközi jogosítvánnyal és dombornyomott hitelkártyával/bankkártyával kell rendelkeznie.

Az Azori-szigetek hét vulkanikus szigetből áll, legmagasabb pontja, mely méretéhez képest megdöbbentő, a 2351 méter magas Pico. A fősziget Sao Miguel talán a föld legzöldebb szigete, ahol kék hortenzia tarkítja a gyönyörű tájat. Az Azori-szigetek patakjai olyan melegek, hogy a helyiek csemegekukoricát főznek benne.

              

A szigeten nyugalom van, nincsenek gyárak,  kevesen lakják, ideális helyszíne a kikapcsolódásnak. Akciós utazásokat keresse a www.utazasajanlat.hu oldalon.  

Maderia ajánlatok a magyar árualapból >>

Azori-szigetek ajánlatok a magyar árualapból >>