Malajzia

Érdemes Malájziát választani uticélunknak, mert természeti szépségei, látnivalói és a helyi lakosok kedvessége és közvetlensége is megragadó. Egyik legkellemesebb ország Délkelet Ásziában. Több évtizedes gazdasági fejlődés és politikai stabilitás tette a régió egyik legvirágzóbb országává. Olyan építészeti csodákat láthatunk, mint a Twin Towers, amely Kuala Lumpur, a főváros egét karcolja a maga 452 méteres magasságával és a világ legmagasabb épületének számított 2004-ig, vagy ennek szöges ellentétét: a borneói hosszúházakat, amelyekben a mai napig élnek az őslakosok.

A Maláj félszigeten még a fűszálak is vigyázban állnak, viszont a kissé távolabbi Borneó szigetén, amelyen Malájzia Indonéziával és a Brunei Szultánsággal osztozik olyan hatalmas őserdőket találhatunk, amelyekben nemhogy a füvet nem vágják, de még ember sem nagyon járt. Itt élnek természetes környezetükben az orangutánok, teknősök és még megszámlálhatatlan állatfaj, amelyeket eddig csak könyvekben láthattunk. A Maláj-félszigettől 30 km-re, a thaiföldi határnál fekszik Langkawi, az Indiai-óceán ölelésében. A kalózok egykori kedvenc búvóhelye ma másról híres: a Budapest nagyságú sziget központját buja dzsungel koronázza, a domboldalakon festői falvak bújnak meg a rizsteraszok között, a partokon pedig fehér homokos álomstrandok várják a látogatót.Az ország északnyugati részén elhelyezkedő Penang szigetén épült az első angol gyarmati bázis Malájziában, valamikor az 1700-as évek végén. A britek után nem sokkal érkeztek meg a kínai kereskedők, hozva sajátos kultúrájukat. Igazi ázsiai olvasztótégely tehát Penang, ennek minden előnyével! A gasztronómiai kínálat például egészen rendkívüli, az éttermek kínálata lenyűgöző, a fesztiválok pedig szinte egymást érik egész évben.

Az időjárás Trópusi. Esős időszakok: augusztus-szeptember a félsziget nyugati partján, október-február a félsziget keleti részén és Kelet-Malajziában. Egész évben meleg és párás a levegő. A hőmérséklet általában 20-30°C között van, a páratartalom pedig 90%-os. A monszun hatása igazán csak a félsziget keleti részén érezhető, itt van igazi esős évszak, de ekkor az eső csupán rövid időre szakítja meg a napsütést, inkább a futó záporok jellemzőek.

Magyar állampolgárok 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak turizmus céljából Malajziában. Az útlevélnek a hazautazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Kötelező védőoltás nincs, plackos ivóvíz fogyasztása ajánlott.

Elektromos hálózat 220/240 V. A konnektorok típusa a magyarországitól eltérő. Átalakító szükséges.

Kuala Lumpur

Malájzia fővárosa. Kuala Lumpur maláj nyelven annyit jelent, hogy ,, iszapos torkolatvidék". 17 millió lakosa van. Folymatosan építkeznek, folyamatosan fejlődik. Magas toronyépületek épülnek. MIndezek ellenére sok a zöld terület, például a Petronas-tornyok közelében például több száz éves fák láthatók. A Petronas ikertornyokat Cesar Pelli argentin építész tervezte. 1998 és 2004 között a világ legmagasabb épületet volt, ikerépületként ma is az. Látnivalók: Petronas tornyok, Nemzeti múzeum (Muzium Negara), KL torony (menara Kuala Lumpur Tower), Központi piac, Aquaria KLCC, a királyi palota,  a Madár park, Masjid Negara főmecset és a közeli Batu barlangok.

Melaka
Történelmi jelentőségű hely, mely magán hordozza a kínai, a portugál, a holland és a brit hatások nyomait. Valaha a régió legfontosabb kereskedelmi központja volt, ma azonban már nem több, mint egy nyugalmas város. Ősöreg dzsunkáikkal az itt lakók még mindig felvitorláznak a folyón, végtelen bájt adva ezzel a tájnak, a városban pedig találhatunk kínai utcácskákat, antik üzleteket, templomokat, és a mára már kiköltözött európai hódítók emlékeit.

Georgetown- Penang-sziget
A legrégibb brit település Malájziában és a legelső üdülőhely is egyben. Ami igazán egyedülállóvá teszi a szigetet, az az északkeleti parton található Georgetown. Néhány városrészben azt hihetjük, hogy ötven évet visszaugrottunk az időben. Régi kínai épületek, piacok, templomi ceremóniák és mindenféle ázsiai utcai életre jellemző tevékenység várja az idelátogatót.

Cameron-felföld
A félsziget központi részén található, a maláj teaipar központja. Magas fekvésének köszönhetően (1500-1800 m) a helyiek és a turisták kedvelt kirándulóhelye az itt jellemző kellemesebb klíma miatt.

Tioman-sziget
A félszigettől keletre találjuk ezt a mesebeli szigetet. Gyönyörű partjaival, tiszta, koralloknak otthont adó vizeivel, kristálytiszta patakjaival és magas hegycsúcsaival egyedülálló látványt és élményt nyújt. A főszezon június és augusztus között van, míg a monszun ideje alatt, november és január között a terület szinte néptelen.


Malajzia ajánlatok hazai szervezőktől ❯❯

Malajzia ajánlatok osztrák és német szervezőktől ❯❯

Malajzia Malajzia Malajzia Malajzia Malajzia
Ajánlatkérés