Mexikó

Mexikó az észak-amerikai kontinens egyik országa. Északról az Amerikai Egyesült Államok, délről Guatemala és Belize határolja. Nyugati partjait a Csendes-óceán, keletit a Mexikói-öböl és a Karib-tenger mossa. A hihetetlenül sokszínű természeti adottságokkal rendelkező Mexikó töretlenül halad a "világ legtöbb turistát fogadó országa" cím felé. 

Nem véletlenül, hiszen itt sivatag, hegyvidék, vulkánok, több ezer éves kultúra, vakítóan fehér homokos partok, apró szigetek, dzsungel, sokszínű élővilág mind megtalálhatók. Az érdeklődést tovább fokozza a több ezer éves maja kultúra, amely számos rejtély és érdekesség bölcsője. Mexikó éghajlata felettébb eltérő. A tengerparti síkságokon mindkét oldalán forró és fülledt az időjárás, míg a belföldön, nagyobb tengerszint feletti magasságon az időjárás száraz és meleg. Forró és nedves időjárás májustól októberig tart. Kevés olyan úti cél van a világon, mely olyan sokszínűséget tudna nyújtani a turistáknak és utazóknak egyaránt, mint Mexikó. Talán elcsépelt szófordulatnak tűnik, de erre az országra valóban igaz: itt mindenki megtalálja az érdeklődési körének megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. Acapulco és Cancun végeláthatatlan homokfövenyei, a világ egyik legnagyobb városa, Mexikóváros és a maja valamint azték romterületek mind más jellegű szórakozást nyújtanak. Ráadásul a gasztronómia szerelmesei is megtalálják a számításukat a magyar konyhához nagyon hasonlatos, mégis egzotikus helyi ételek élvezetében.
 

Látnivalók:

Mexikóváros: ha csak egy vagy két napunk van, akkor mindenképpen nézzük meg a Függetlenség angyalát (Ángel de la Independencia), a város főterét, a Zocalót és rajta a lenyűgöző katedrálist valamint a Nemzeti Palotát és a Három Kultúra terét

Guadalupe: kereszténység legfontosabb zarándokhelye, ahol három csodálatos templom is áll

Chichén Itzá: a Yucatán-félszigeten található csodálatos maja romvárost a világ hét új csodája közé választották, ahol minden egyes kő csodálatos faragásokkal gazdagon díszített.

Tulum: romterületének háttere a végtelen kék Karib-tenger. Tulum területén is találunk egy El Castillo-t, mely a tenger felett, egy sziklaorom csúcsán magasodik, melyet a korszak hajósai tájékozódási pontként használták.

 

A legszebb partok

Cancun: (az üdülők által látogatott félszigeti rész vagy hotelzóna) egy egybefüggő 23 kilométeres strand, a legfinomabb fehér homokkal borítva. Szintén csodálatosak a strandok Playa del Carmen környékén, de említést érdemel Akumal, Xel-há és a Tulum Playa is.

A másik nagy üdülőváros, Acapulco öble a Csendes-óceánra néz, így itt a partokon nem látunk fehér homokot, ám a látvány nem kevésbé lenyűgöző! A föveny itt 7 kilométer hosszú. Acapulco legfelkapottabb strandja ma a Playa Condesa, mely a fiatalok gyülekezőhelye.


 

Mexikó ajánlatok hazai szervezőktől ❯❯

Mexikó ajánlatok osztrák és német szervezőktől ❯❯

Mexikó
Ajánlatkérés