Norvég városok

Ajánlataink Norvégiába >>

Norvégia  a Skandináv államok egyike, közülük is a legnyugatabbra elhelyezkedő. Területe 323.759 km², melyet több ezer sziget alkot a kontinentális terülteken kívül. Népessége 4.551.100 fő, melyből  csupán 791.500 fő él a fővárosban Osloban. Fontosabb település - BergenTrondheimStavanger - mind az ország déli és középső részén találhatóak.

OSLO  Aki csak az 500 ezres lélekszámú fővárosban és annak környékén szeretne eltölteni néhány napot, nem dönt rosszul, hiszen itt is akad bőven látnivaló. Sokak szerint ez Skandinávia legszebb városa, s valóban, aki első alkalommal jár erre, könnyen beleszerethet ebbe a csendes, visszafogott városba.

A városnézést célszerű a hely jellegéhez mérten laza sétálgatással abszolválni, de persze kötelező látnivalók itt is vannak, amelyeket kár lenne kihagyni. Ilyen például az Akeshus Slott Festning középkori kastély és erőd. Az 1300-ban épített erődítmény az évszázadok során több heves ostromot is átélt, közülük a legnagyobb a 16. század második felében az Északi háború hadjáratai során érték.

A vár Észak-Európa egyik legerősebb ilyen építménye, amelyet egyedi alakja és megközelíthetetlen elhelyezkedése tett bevehetetlenné. A turisták egyik kedvelt időtöltése a napi őrségváltás megtekintése. A vár sokat látott udvarában manapság koncerteket és színházi előadásokat tartanak.

Kihagyhatatlan valamely viking kori emlék megtekintése. Ilyen lehet a fővárosban a Vikingskiphuset, azaz a Viking hajók múzeuma, ahol három viking korabeli hajót nézhetnek meg az érdeklődők.

Norvég városok Norvég városok Norvég városok Norvég városok Norvég városok Norvég városok Norvég városok Norvég városok Norvég városok
Ajánlatkérés