Párizs

Ajánlataink Párizsba >>

Franciaország fővárosa,Párizs az Île- de- France régió középpontjában a Szajna mentén terül el.

Európa egyik legnépesebb városa, a világ négy legjelentősebb városának egyike, a világ egyik vezető gazdasági és kulturális központja. Története során a divat, a művészet és a szórakozás meghatározó szerepet játszott, máig a divat fővárosaként tartják számon. A városképet a Szajna uralja, mely kettészeli a várost, és amelyet 37 híd tarkít. Párizst rengeteg turista keresi fel minden évben. Híres múzeumai és épületei mellett a divat és a művészetek vonzzák a legtöbb embert.

Párizs megér egy misét, Párizs a fények városa, Párizs a divat fővárosa,  Párizs a konyhaművészet hazája, Párizs a művészetek, kiállítások otthona... Ezek nem csak szólamok, de ahhoz, hogy átérezzük a párizsi életmódot mindenképpen személyesen kell megtapasztalnunk. Érkezhetünk autóval, repülővel, vonattal a párizsi látnivalók megtekintéséhez a jól kiépített  metrót és a RER-t (gyorsvasút) használjuk. A mindenki által ismert nevezetességek, mint Eiffel torony, Diadalív, Notre DameLouvre, Montparnasse, Montmartre, Sacre Coeurt mellett Párizs számos érdekességet, látnivalót kínál. A dinamikusan fejlődő városban a modern művészet épületeit is megtalálhatjuk: Pompidou központ, Defense (felhőkarcolók az üzleti negyedben a modern Diadalívvel). A látnivalók, nevezetességek sokaságának megtekintése mellett szakítsunk időt arra is, hogy sétálgatunk a Champs Elysées-n, a Latin negyed hangulatos utcáiban, a Bastille-nál, üljünk le egy kis időre a Szajna parton, térjünk be egy hangulatos kávézóba, valamint semmiképp ne mulasszuk el az éjszakai nyüzsgő életet, a show-k, kabarék világát. Mindezekre sajnos egy hétvége kevés! De már pár nap eltöltése után megérinti az embert Párizs szelleme, így biztosan rendszeres látogatója lesz e gyönyörű, lüktető városnak.

Nagyon keresett és ma már Párizs nevezetességeihez sorolható a Párizstól kb. 32 km-re található 2 nagy komplexumból (Disneyland Park, Walt Disney Studios Park) álló Disneyland. A jelenleg Európa legnagyobb és legtöbbet látogatott vidámparkja Marne de Vallée városában található.

 

Paris visite

A párizsi közlekedési és múzem kártyák
Az árak felől érdeklődjön irodánkban!

Párizs Párizs Párizs Párizs Párizs Párizs Párizs
Ajánlatkérés