Prága

Ajánlataink Prágába >>

Minden túlzás nélkül vallhatjuk, hogy Prága az egyik legszebb, legelragadóbb európai város, amelynek sajátos varázsa van. Goethe szerint a "világ kőkoronájának legszebb drágaköve", gyakran illetik a lírai "városok anyja" vagy az "arany város" névvel. Prága szinte épségben őrzi múltját, mert szerencsére sikerült elkerülnie a II. világháború nagy bombázásait. Háromnapos erőltetett menetben meg lehet tekinteni legfontosabb nevezetességeit, de ezalatt nem gyönyörködhetünk igazán a sok különleges építészeti és történelmi emlékben.

LÁTNIVALÓK:  a vár, a Szt. Vitus székesegyház, a városháza az óvárosban híres csillagászati órájával, Vencel tér, Egyetem, Lőportorony, Károly-híd, Aranyutcácska, Belvedere, zsidótemető, Szt. Miklós templom, Strahov kolostor, Nemzeti Galéria, Smetana-, és Dvorak-múzeum.

ÉTTERMEK/SPECIALITÁSOK: a cseh konyha a tésztaételekről híres, de a húsételek is na-gyon ízletesek. A cseh sörök pedig méltán világhíresek.

VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉGEK: különösen ismert a cseh üveg, amely Prágában szinte bárhol kapható. Kedveltek a kézművesek által készített babák, a Karlova utca régiségkereskedőinél pedig műtárgyakat, régiségeket vásárolhatunk.

Prága Prága Prága Prága Prága Prága