Qatar Airways - Csatlakozás Dohában

1., A repülőtéren:                    http://dohahamadairport.com/

Quiet Rooms

A dohai Hamad International repülőtéren kialakított ún Quiet Room-okban az utasok ingyenesen lepihenhetnek a fekvő fotelekben, ezt nem szükséges előre lefoglalni, szabad hely függvényében a belépés mindenki számára lehetséges. A repülőtéren 3 db ilyen Quiet Room található (csak férfiaknak, csak nőknek és egy koedukált, családi terem).

Lounges

A Qatar Airways utasai a repülőtéren igény esetén vásárolhatnak belépőt 2 lounge-ba is: Az Oryx vagy az Al Maha lounge-okba, mindkettő USD 55/fő maximum 6 órára. Ezekben a lounge-okban az utasok rendelkezésére áll: pihenő és dolgozó sarok (business center), étel-, és italfogyasztási lehetőség  (levesek, snack, édesség, hideg és meleg ételek korlátlanul), zuhanyozási lehetőség, dohányzó helyiség, és természetesen ingyenes wifi a lounge és arepülőtér teljes területén! Újdonság: Az Al Maha lounge-ba előre is foglalható belépő.

Airport Hotel

A HIA repülőtéren, közvetlenül a Teddy Bear mögött található, kétszáz szobás Airport Hotelben a repülőtérről való kilépés nélkül pihenhetnek tranzit utasaitok, bárki foglalhat akár helyben is, de a nagy népszerűségemiatt javasoljuk az előre foglalást. Az az utas, aki az Airport Hotelben foglal szobát, a hotel wellness részlegét díjmentesen igénybe veheti.

Wellness

A replőtéren található wellness központba külön, a hotel foglalástól függetlenül is vásárolható belépő, kb 10,000.- / fő áron. A belépő tartalmazza: úszómedence, Jacuzzi, konditerem, fürdőköpeny és papucs használat. Extra díjért elérhetőek kozmetikai kezelések vagy akár squash pálya igény szerint játék partnerrel.

Duty free Shops

0-24 órás nyitvatartással, hosszabb csatlakozás esetén akár éjjel is vásárolhatnak az utasok a repülőtér több, mint 60 duty free üzletében az éttermekben és a food court-ban.

2.  A repülőteret elhagyva

 

Nappali Városnézés: COMPLIMENTARY CITY TOUR

2 órás ingyenes városnézést ajánlunk utasaitoknak. A túra előre nem foglalható, érkezési sorrendben lehet jelentkezni, minden helyben intézhető a Doha City Tour pultjánál a repülőtér érkezési oldalán.

A túra során utasaitok megnézhetik: Katara Cultural Village- Betekintés Qatar kultúrális örökségébe. The Pearl Qatar  - fényűzés Doha mesterséges szigetén. Museum of Islamic Art - iszlám építészet és művészet. Souq Waqif - hagyományos arab piac, ékszerek, fűszerek, illatok...

 

STPC

A Qatar Airways ún. STPC szolgáltatását 8 órán túli csatlakozások eseténtovábbra is ingyenesen biztosítjuk az utasok számára (meghatározott feltételek mellett*) de ha ezek nem teljesülnek, és nincs 8 órán belül csatlakozás, akkor lehetőség van USD 125/ fő áron foglalni az STPC szolgáltatást, mely tartalmazza az országba való belépéshez a vízumot, a transzfert a szállodához, 3-4*-os szállást, repülőjegy osztálytól függően.

Éjjeli Városnézés: DOHA

Magyar állampolgárok a helyszínen megvásárolt vízummal (USD 40 / fő bankkártyával fizetve) elhagyhatják a HIA repülőteret és pár órás városnézéssel tölthetik el hosszabb csatlakozásukategyénileg is.

Éjjeli városnézés taxival sem drága. A város biztonságos, az éjjeli Doha nagyon impozáns látvány. Az iszlámra vonatkozó öltözködési szabályokat betartva és a helyi kultúrát tiszteletben tartva javasolt városnéző túrára indulni. Fontos: a továbbinduló járat előtt időben vissza kell érkezni a repülőtérre, figyelembe véve a security-n való átjutást és a meghatározott boarding time-ot. Időben visszaérkezni az utas felelőssége. A Check in nyitása: járat indulás előtt 3 órával, zárása pedig egy órával előtte történik.