Seychelle-szigetek

Seychelles-szigetek Afrika keleti partjától 1500 km-re találhatók az Indiai-óceánban.  Egyedülálló a gránit szigetcsoport az óceán közepén, növény-és állatvilága és az UNESCO világörökség részét képező Aldabra korallzátony, ami a világ legnagyobb atollja. Három fő szigete: Mahé,   Praslin, La Digue. 

A Seychelels-szigetek 25 féle orchidea hazája. Itt élnek a világ legnagyobb teknősei, hozzájuk hasonlóak csak a Galapagos-szigeteken találhatók.  Praslin az egyetlen hely a Földön, ahol megcsodálhatjuk a Coco-de-Mer pálmát, mely akár 200 évig is élhet. Az átlaghőmérséklet egész évben 23-28° C között van. Esős és forró időszak: november-április, ekkor az átlaghőmérséklet 25-33°C, május-október között szárazabb és hűvösebb az idő. Fehérhomokos tengerpartja és az óceán kristálytiszta vize páratlan látványt nyújt. Fedezze fel Ön is ezt az édenkertet!

Mahé

A legnagyobb sziget, egyben főváros is. Itt található a legnagyobb kikötő és a repülőtér is. Látványos szigetet, magas hegyek, és buja növényzet uralja. Rengeteg finomhomokos strand található. Éttermek, bárok, szórakozóhelyek, sportolások széles választéka várja az üdülőket.

Praslin

Seychelles második legnagyobb szigete, a Vallée de Mai otthona. Ez az egyetlen hely a földön, ahol fellelhető az érdekes alakú a Coco de Mer (tengeri kókusz) pálma, mely akár 200 évig is élhet. A szigeten óriási sziklák váltakoznak gyönyörû tengerpartokkal. Praslin

szigetén összesen két település van, csodálatos hangulatot árasztanak jellegzetes kis utcáikkal, fehér homokos, nyugodt strandjaikkal, az öblökkel és a csodálatos környezettel.

La Digue

Népesség szempontjából a harmadik legnagyobb sziget. A finom, fehérhomokos tengerpartjai  nagyon megfelelőek a nyugalmas pihenést kedvelõknek. La Digue szigetén alig van motoros jármû, mindenki (motor)biciklivel vagy szekéren közlekedik. Sok film készült illetve készül  a csodálatos, gránitsziklás-fehérhomokos partokról, megtalálható itt a korábban kihaltnak vélt fekete papagáj is.


Seychelle ajánlatok hazai szervezőktől ❯❯

Seychelle ajánlatok osztrák és német szervezőktől ❯❯

Seychelle-szigetek Seychelle-szigetek Seychelle-szigetek Seychelle-szigetek Seychelle-szigetek
Ajánlatkérés