Stockholm

Ajánlataink Stockholmba >>

Stockholm, Svégország fővárosa, 14 szigetre épült, amelyeket 53 híd köt össze. Itt található a kormány és a Riksdag nevű parlament székhelye. Stockholm-ban van az államfő, XVI. Károly Gusztáv király rezidenciája is. A legmagasabb természetes pontja a városnak  A *Viking-dombok* Vårbergnél, 77 m-re található a tengerszint felett, ez a legmagasabb pont. A várost állítólag Birger Jarl alapította azért, hogy Svédországot megvédje a tengeri invázió ellen és hogy megállítsa Sigtuna városának fosztogatását a Mälaren tavon. Az első épület egy erődítmény volt, amely a Mälaren és a Balti-tenger közti fogalmat szabályozta. Az "észak Velencéjének" is nevezik.

Látnivalók:

Városháza -  Kívül-belül érdekes épület, a toronyba érdemes felmenni.

Lovagok szigete - Nagyon szép templomot találunk itt, aminek aranycsillaggal díszített sötét teteje messzire látható.

Gamla Stan (Óváros) - Stockholm óvárosa gyönyörű. Innen indult ki lényegében egész Stockholm, itt találjuk a Királyi Palotát és a Domkyrka-t, azaz a Székesegyházat.

Királyi Palota - Stockholms slot  A svéd király hivatalos rezidenciája, a királyi család magánrezidenciája Drottningholmban található. Az Óváros, Stadsholmen szigetén fekszik.

Vasa Múzeum – Vasamuseet  A Djurgården-félszigeten található a múzeum, nem messze épült onnan, ahol a híres hajót, a Vasat kiemelték a tengerből.

Kikötő

Drottninggatan  - Bevásárlóutca.

Sergels Torg  - 60-as évekbeli szocialista utcakép.

Skansen Szabadtéri néprajzi múzeum Stockholm.

 

Stockholm Card       

Az árak felől érdeklődjön irodánkban!

Érvényes a nyilvános tömegközlekedési eszközökön, múzeumokban, látnivalóknál. Különböző kedvezmények éttermekben, városnézéseken, üzletekben és sok más...

Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm
Ajánlatkérés