Svájc, az Alpok országa

Aki a nyár közepén egy kis hűs hegyi levegőre vágyik annak tuti tippünk Svájc, az Alpok országa. Európa kulturális és földrajzi szívében fekvő Svájcot, a világ egyik leggazdagabb országát alpesi vidékének szépsége miatt csodálják, lakóit is nagy tisztelet övezi műszaki találékonyságuknak, társadalmi felelősségtudatuknak és demokratikus kormányzati rendszerüknek köszönhetően.
Svájc 26 kantonból áll, melyek pénzügyileg önállóak, saját alkotmánnyal és törvényhozással rendelkeznek. Svájc sokszínűségét a három domináns nyelv használata is tükrözi. Míg északon, keleten és az középső országrészben a német nyelv a meghatározó, nyugaton a francia, délen pedig az olasz a jellemző.
 
                     
 
A rengeteg látnivaló közül nehéz néhányat kiemelni, de mindenképp érdemes meglátogatni svájci körutazásunk során az Bern-et, a főváros középkori belvárosát és a gyönyörű tó partján fekvő Genfet, itt található az ENSZ európai székhelye. Továbbá az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított St. Gallen-t, ahol 747-ben Benedek-rendi apátságot alapítottak és a bájos Luzern-t, ahol Európa legrégebbi fahídján sétálhatnak át.
A számos természeti kincs közül néhány igazán mély benyomást tesz a látogatókra, ilyenek például a trümmelbachi gleccservízesések, valamint az Alpok leghosszabb jégárja, az Aletsch-gleccser, amely 23 km hosszan nyúlik el a Jungfrautól a Rhone-völgy felett található fennsíkig.
Tavasztól őszig igazán kellemes Svájc klímája, télen pedig a sport szerelmesei próbálhatják ki a síelést különböző nehézségű terepeken. TUI Utazási Központ, www.tuiutazas.hu ajánlásával.