Thaiföld

Thaiföld az a hely, ahol az utazó mindent megtalál, ami egy tartalmas kalandozáshoz szükséges. Garantált a keleti kúltúrával való találkozás, a budhizmus, a csodálatos építészeti emlékek, a civilizációtól elszigetelt távoli hegyi törzsek, vagy a napsütötte déli szigetek felejthetetlen élményt nyújtanak. 

Kihagyhatatlan látványosság a sekély vizű korallzátonyok világa a szívárvány minden színét felvonultató halakkal és más tengeri élőlényekkel. Az ország nagy részén sűrű trópusi dzsungel található. A tengerparti területeken a különböző pálmafajták a legelterjedtebb növények, némelyik közülük a 40-50 méteres magasságot is eléri. Thaiföld állatvilága is rendkívül változatos. Az ország legismertebb emlőse az elefánt, melyeket főként munkaállatnak használnak. Gyakori vadonélő állatok: tapír, tigris, hiúz, farkas, törpevidra, vaddisznó, majom. Az emberek hihetetlen barátságosak, segítőkészek, és mindig mosolyognak. 

Éghajlat: trópusi monszun, főként a nyári időszakban kiadós esőkkel. Az átlagos bangkoki középhőmérséklet januárban 25,8 °C, júliusban 28,4 °C. Az átlagos éves csapadékmennyiség 1351 mm.

Koh Samui

Thaiföld harmadik legnagyobb szigete, tucatnyi pálmafákkal szegélyezet stranddal rendelkezik. A két leghosszabb és legkiépítettebb partszakasza a Chaweng és Lamai. A kisebb partok mint például a Chaeng Mon, Tong Yang igazi képeslapra illő képet nyújtanak az idelátogatók számára. A buja zöld kókuszpálma ültetvények mellett két vízesést is találunk a szigeten. Koh Samuin számos korallzátony található, így ha valaki idelátogat ne felejtse otthon a békatalpat és a búvárszemüveget. Sok látnivaló van a szigeten illetve a sziget körül, mint például a Teknősbéka-sziget vagy Phangan. A szigeten két templom is található, a sziget északi részében egy hatalmas ülő Buddha szobrot is találunk.

Phuket

Phuket Thaiföld egyik legnépszerűbb szigete, Bangkoktól kb. 700 Km  távolságra helyezkedik el. Az Andaman tengerben elterülő csodálatos sziget számtalan vízi- sport lehetőségeket nyújt az idelátogató turistáknak. Számtalan szép homokkal borított stranddal, kisebb nagyobb öblökkel találkozhatunk. A modern szállodák igazi pihenést kínálnak a vendégek számára. Akik a pezsgő éjszakai életet keresik, Patong-on jó helyen járnak, hiszen itt sok bár , étterem és disco gondoskodik a szórakozásról.

Azok akik a csendesebb, nyugodtabb helyet szeretik, a Karon, Kata strandok ideális választás számukra, mely Phuket nyugati részén található. Délkelet Phuketen található a Rawai beach, ahol kiváló minőségű tenyésztett gyöngyöket vásárolhatunk igen kedvező áron. A belső Phuketen helyezkedik el Phuket- town , ami az idelátogatók előtt még ismeretlen terület, teli ananász, kókusz és pálmaültetvényekkel. A Phuket sziget domborzata változatos,a terület nagy részét különleges, és nagyon dús növényzettel benőtt dombok, hegyek és az őket szétválasztó völgyek alkotják. Találhatóak a szigeten kis tavacskák.

Phi Phi

Phukettől kb. két órányi hajóútra található.  A Phi Phi Leh és a Phi Phi Don félszigetek alkotják. Pár évvel ezelőtt még egy szunnyadó trópusi paradicsom volt. Az első turisták 1980-ban érkeztek ide, mára Ko Phi Phi kedvelt kirándulóhellyé vált. A phi Phi Don a nyugalmat, természetet és búvárkodást kedvelők szigete. A csodálatos türkiz színű tenger és a buja trópusi növényzet csodás paradicsomi környezetet tartogat.

Krabi

Thaiföld gyönyörű lagunáinak tartománya. Az utóbbi időkben a turisták számára közkedvelt üdülőhely lett, ami a trópusi természetnek , szép fehér  néhol aranyszínű  homokos partszakaszinak köszönhető. jellegzetes mészkőkövek vannak itt. Elsőrangú paradicsom a búvár szerelmeseinek. Nagyszámú búvárközpontok kirándulásokat szerveznek a környékbeli korallzátonyokhoz. Krabi nagy része nemzeti park, ami magában foglal számos strandot több  mint  80 kisebb szigetet , itt találhatóak a Phi Phi szigetek is. A szigetek környezete búvárkodásra  tökéletes,de akik nem tudnak a víz alatti szépségekben gyönyörködni, azokat  a hosszú, fehér homokos pálmafás tengerpartok látványa kárpótolja. A szárazföldi területen Khao Phanom Bencha és Than Bokk-horani kínálnak festői látványosságokat ,beleértve a vízeséseket és barlangokat.


 

Thaiföld ajánlatok hazai szervezőktől ❯❯

Thaiföld ajánlatok osztrák és német szervezőktől ❯❯

Thaiföld Thaiföld Thaiföld Thaiföld Thaiföld
Ajánlatkérés