Venezuela

Venezuela Dél-Amerika legészakabbra fekvő országa, az Egyenlítőtől nem messze. A klíma trópusi, a tengerpart gyönyörű. A legszebb strandok a híres Margarita szigeten találhatóak. Az északi, tengerparti területeken száraz trópusi az éghajlat, míg a Guyanai-hegyvidéken nedves, tropikus.

A nagyvárosokban az egészségügyi ellátás megfelelő. Általában azonnal készpénzzel kell fizetni, de egyes kórházak elfogadnak hitelkártyát is. Az ország déli részén, az 1000 méter alatti területeken - főleg az Orinoco és Apure folyók mentén - malária veszély van (Barinas, Bolivar, Merida, Monogas, Portuguesa, Sucre, Teachira, Zulia, Amazona tartományok), ezért elindulás előtt már időben el kell kezdeni malária ellenes gyógyszerek szedését.
Elindulás előtt célszerű tájékozódni a kötelező védőoltásokról az illetékes magyar egészségügyi hatóságoknál (jelenleg a sárgaláz elleni kötelező, melyet legalább 10 nappal az utazás előtt fel kell venni, ajánlott: a tetanusz és a gyermekbénulás elleni védőoltás). Úticéltól függően célszerű a diftéria, a tífusz, és a hepatitisz A és B elleni védőoltás felvétele (Nemzetközi oltóhely: Budapest, Gyáli u. 2-4.).
A taxik közül is ajánlatos az ún. "Linea" taxikat választani, ezek általában terepjárók és a caracasi repülőtér előtt kialakított drosztokon megtalálhatók. A többi taxi nem tekinthető biztonságosnak.
Az ország nagyobb városaiban vannak olyan negyedek, ahol az éjjeli órákban nem ajánlatos egyedül sétálni, vagy gépkocsit vezetni, ezekről legcélszerűbb a szállodában, vagy ismerősöknél tájékozódni.

TOP Látnivalók:

Caracas Galipan, Venezuela

Caracas Centro de Arte Los Galpones

Caracas Ciudad Universitaria de Caracas

Caracas Casa Natal & Museo Bolivar

Caracas Paseo de Los Proceres

Caracas Plaza de Altamira

Caracas Mercado Municipal de Chacao

Caracas Panteón Nacional

Caracas Plaza Bolivar

Caracas Iglesia de Santa Teresa

Merida Catedral Metropolitana de Merida

Merida Pico el Aguila Venezuela

Merida Los Aleros

Merida Plaza Bolívar (Merida)

Margarita-sziget Basilica Virgen del Valle

Margarita-sziget Castillo San Carlos de Borromeo

Canaima National Park Salto el sapo

Maracaibo Basilica Nuestra Señora de Chiquinquira

La Colonia Tovar Saint Martin's Church (La Iglesia de San Martin)

Maracaibo Puente Rafael Urdaneta

Maracaibo Plaza del Rosario de Nuestra Senora de Chiquinquira

Maracaibo General Rafael Urdaneta Bridge

 

Beutazási feltételek, vámszabályok:

Az érvényes magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok 90 napot meg nem haladó, turista célú beutazásaik esetén vízum nélkül, a DEX-2 Turista Kártya elnevezésű formanyomtatvány kitöltésével léphetnek be, és tartózkodhatnak Venezuela területén. (Az útlevélnek a tervezett visszautazás napjától számított hat hónapig kell érvényesnek lennie.) A formanyomtatványt két példányban kell kitölteni, és alá kell írni. Az országba történő belépéskor a beléptető hatóság az útlevélben szereplő adatokkal egyezteti a formanyomtatvánnyal, és mindkét példányt lepecsételi. Az első példány a hatóságnál marad, a második példányt az ott-tartózkodás alatt meg kell őrizni, majd az ország elhagyásakor át kell adni.

A 90 napot meg nem haladó nem turista célú, illetve a 90 napot meghaladó bármilyen célú beutazás, továbbra is vízumkötelezett. Az üzleti célból beutazóknak is vízumot kell felvenniük Budapesten. Ha ugyanis turistaként lépnek be az országba, nem írhatnak alá közjegyző előtt olyan szerződéseket, ahol az útlevéllel kell igazolni személyazonosságot.

A vízumokkal kapcsolatban részletes felvilágosítás Venezuela budapesti nagykövetsége Konzuli Osztályától kérhető:
Cím: 1023 Budapest, Vérhalom utca 12-16. I/14.
Telefon: 326-0461, 326-0460
Fax: 326-0450
E-mail: embavenezhu@t-online.hu

Kíséret nélkül, vagy csak az egyik szülő által kísért kiskorú Venezuelába csak a nem vele utazó szülő (szülők) előzetes hozzájáruló írásbeli nyilatkozatának a birtokában léphet be. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a szülő(k) hozzájárulását a kiskorú külföldre utazásához, illetve tartózkodásához. A nyilatkozatot Venezuela budapesti nagykövetségén kell tenni. A Venezuelába történő belépés csak ennek az okiratnak a birtokában lehetséges, e nélkül - még ha a többi beutazási feltételnek meg is felel - a határról szigorúan visszafordítják a kiskorút.


 

Venezuela ajánlataink ❯❯

Venezuela Venezuela Venezuela Venezuela Venezuela Venezuela Venezuela Venezuela
Ajánlatkérés