Vietnám

Vietnám titokzatos ország, főként filmekből ismert, melyekben a 20. század hadszíntereként tüntetnek fel. Az ország azonban gazdag múltal rendelkezik , melyet a szomszédos Kína és a régi délkelet-ázsiai kultúrák befolyásoltak. Eme hatásoknak  maradványaival Vietnám egész területén találkozhatunk.

Csodálatos és  sokszínű a természeti világ, az északi hegycsúcsok és a Mekong deltája délen jellemzi az országot. Jellegzetes látnivaló a tengeren tevékenykedő halászokl vagy a számtalan kisebbség, akik a domboldalakba magasan beékelődő rizsföldeket művelik meg. Meglátogathatjuk Phu Quoc sziget gyönyörű partjait. Az ország olyan kincseket tartogat az utazó számára, melyek egy életre rabul ejtik őt.

Hanoi

Hanoi egy nyüzsgő, élettel teli ázsiai város, amelyben lenyűgözőek a modern felhőkarcolók, a kedves, vendégszerető lakosok, a gondozott, zöld parkok, a hangulatos sétálóutcák, és a különleges építészeti kincsek. A régi és az új különös keveréke, nem hasonlítható egyik vietnámi városhoz sem. Élettel teli piacai és éjszakai élete, kitűnő konyhája ámulatba ejti az ősi város minden látogatóját. Látványos centruma a Hoan Kiem tó köré épült.

A Régi Negyedben újabban éjszakai piac is üzemel, péntektől vasárnapig, este fél 7-től 11-ig, minden héten. Már csak a hangulata miatt is érdemes itt egyet bóklászni. Korán kelőknek káprázatos élmény Hanoi virágpiaca. A Nghi Tam sugárút mellett hajnali 4-kor kezdenek az árusok, télen 5-kor, és csak 2 órán keresztül árulják portékáikat. De a hajnal frissességében bódító illatfelhő mindenért kárpótol. Fonott kosarakat, színes szalagokat és páfrányt is árulnak a temérdek frissen vágott virág mellett.

Világörökségi helyszínek Vietnámban:

Éghajlat

Vietnám éghajlata trópusi monszun jellegű. A nyár általában csapadékos, a páratartalom magas. A meleg évszak áprilistól októberig tart, a téli pedig novembertől márciusig. Ez az időszak lényegesen szárazabb, és hidegebb.

Közlekedés

Vietnamban a magyar vezetői engedély nem érvényes, csak a helyi hatóságok által kibocsátott jogosítvánnyal lehet járművet vezetni. Az országba saját vagy bérelt gépjárművel beutazni kizárólag előzetes engedély birtokában lehetséges.

A közúti közlekedés mind a városokban, mind a lakott területeken kívül európai szemmel az óriási forgalom miatt szervezetlen és zavaros. Két közlekedési szabály van: határozottan haladva, lehetőleg sohasem megállni és csak előre figyelni. Ha ezt mindenki betartja, akkor pompás szórakozás robogózni ebben az óriási és kaotikusnak tűnő városban. (A piros lámpák egyébként este nyerik el méltó szerepüket: világítanak a sötétben, hiszen másra úgysem jók!)

Vietnámban a buszok többnyire zsúfoltak, a vonattal való utazás kényelmesebb lehetőségeket nyújt. Vietnám tengerpartján a vasúthálózat igen kifejlett.

A vietnamban fejlett a belföldi légiközlekedés. A nagyobb városok, üdülőhelyek között naponta több légijárat is közlekedik, általában korszerű, nagyméretű gépekkel, jó kiszolgálással.

Gasztronómia

A vietnámi konyha változatos és laktató. Ami leginkább megkülönbözteti a kínaitól az az, hogy nem öntik le szószokkal a fogásokat, hanem, a közös tálból evőpálcikákkal kiemelt falatot magunknak kell belemártani a külön tálkákban kapott öntetekbe. Levessel (pho) kezdődik minden étkezés, amit sertés-, marha-, csirke -és vadhúsból, csigából, halból és tenger gyümölcseiből választott második fogás követ, bőséges zöldségkörettel és rizzsel. Aki szereti a kenyeret, az egykori francia gyarmatosítóknak köszönhetően friss baquettet kérhet. Befejezésként zöld teát és gyümölcsöket (banán, mandarin, papaya) szolgálnak fel. Természetesen a hagyományos európai ételeket is megtaláljuk az étlapokon.


Vietnám ajánlataink ❯❯

Vietnám Vietnám Vietnám Vietnám Vietnám Vietnám
Ajánlatkérés